La Fundació de Pardinyes crea un fons artístic solidari pro beques menjador 2017-2018

La Fundació Barri de Pardinyes vol crear un fons artístic solidàri amb la finalitat de programar una exposició i subhastar després les obres per obtenir fons per subvencionar les beques menjador pel curs 2017-2018.

La familia Gené de Lleida ha donat la primera obra, durant un acte que va tenir lloc el 19 de juny, a les dependències de la Fundació Barri de Pardinyes. Es tracta d’una aquarel·la de gran format de l’artista lleidatà Joaquim Ureña qui reprodueix una màquina mikado 141f que havia transitat pel traçat ferroviari de mercaderies de Pardinyes i que l’artista la va plasmar l’any 1973 des del dipòsit de màquines a vapor del Pla de Vilanoveta que es va acabar de construir l’any 1965, segons dades facilitades per Joan Torné.

Aquesta primera obra va ser recollida pel president de la Fundació Jacinto Pernia i els membres de la mateixa Salomé Ribes, Ramona Salla, Mariluz Pernia i Paco Castillo, els quals van agrair aquesta col·laboració i el suport de la familia Gené a favor de les beques menjador.

L’obra d’art formarà part d’un conjunt de quadres que donaran artistes lleidatans vinculats al barri de Pardinyes a la Fundació. Les obres d’art seran exposats a la sala Rogeli Aragonés, durant la tardor i posteriorment seran subhastats.

Text: Paco Castillo

Fotos: Joan Torné

 

Peus de foto:

Moment del lliurament de l’obra d’art (Joan Torné)

Un 141f entrant a l’estació de Lleida l’any 1968 (Joan Torné)

 

Theme by http://canadapharmacyonline.net/ and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer